Choklad scones
Du behöver
- 3 dl mjölk eller havredryck
- 125 gram smör eller margarin
- 0,75 dl muscovadosocker, farinsocker eller strösocker
- 100 gram blockchoklad
- 7-8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1/2-1 tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Hacka chokladen i mindre bitar.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner chokladen i massan.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär kakorna i trekantiga "tårtbitar". Nagga kakorna med en gaffel eller kavla med en kruskavel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade och varma!